Artikel Beschrijving

I’m in the newspaper this week!

Published on 15 July 2016

Less than one week left till my performance at the worlds biggest dance event, Tomorrowland! Therefore, a Belgian public press interviewed me about that specific show and about the future... Full article here:

„Ik heb jaren gewerkt voor deze referentie”

SINT-MICHIELS, BRUGGE - Een klein half jaar heeft Steven Desmet het stil moeten houden, maar nu mag hij het van de daken schreeuwen. Als Steve Rush mag hij Tomorrowland openen op één van de zijpodia. „Hier heb ik enorm lang naartoe gewerkt. Hopelijk geeft het me nog meer kansen.” 22 lentes telt Steven Desmet en hij is al jaren één van de bekendste namen in dance-minded Brugge. Samen met vrienden oogstte hij heel wat bijval als organisator van succesvolle party’s als One Night Stand en You Night it. Op zijn schoorsteenwand staan twee Villa Bota-trofeeën voor ‘Beste dj’ die hij kreeg tijdens de uitreiking van de ‘Best of Bruges’-awards. Hij kreeg die beeldjes toen hij nog actief was als Basebreak. Een pseudoniem dat hij inmiddels ingeruild heeft voor een ander alter ego: Steve Rush. „Basebreak werd te nadrukkelijk geassocieerd met drum-‘n-bass en dubstep en die genres heb ik nooit gedraaid”, verklaart Desmet. „Van zodra ik me op dance ben beginnen storten – eerst als dj, later als producer -, was ik in de ban van Dutch House, gemixt met Classics-invloeden. Ondertussen ben ik opgeschoven richting progressive house en de meer radiogerichte tracks. Toen ik ruim twee jaar geleden mijn eerste productie ‘Python’ af had, besloot ik die onder de naam Steve Rush uit te brengen.”

Mexico

Eind april 2015 trad hij op Re-Beats in Factor Club voor het eerst op onder die naam. „Als Steve Rush heb ik ondertussen ook een release op Pig Room Traxx, een sublabel van Bonzai Records. Ook het Nederlandse Musical Madness heeft een track van mij verdeeld. Onlangs heb ik zelfs een plaat getekend bij Panda Funk, het label van Deorro naar wie ik al jaren opkijk. Deze platenmaatschappij uit Los Angeles zal ‘Feel That’ uitbrengen. Ik heb dit nummer gemaakt samen met de Mexicaan Broz Rodriguez, die enkele keren op One Night Stand in Het Entrepot heeft gestaan. Voorlopig is dit mijn belangrijkste muzikale wapenfeit. We zullen er dan ook zwaar mee uitpakken”, geeft Desmet mee. Ondertussen weet Desmet zijn belangen behartigd door het boekingskantoor Epic Management. Door die omkadering en zijn internationale connecties komt de Sint-Michielsnaar ondertussen ook in het buitenland aan de bak. Zo trok hij samen met Rodriguez door Mexico voor een dj-tournee van vijf dagen. Dankzij zijn Nederlandse vriend en collega-DJ Funk D kon hij ook al verschillende malen draaien bij onze noorderburen, onder meer op het Amsterdam Dance Event. Zelfs in Londen en in Frankrijk gingen ze al op Steve Rush zijn beats los.

The Sound of Tomorrow

Op vrijdag 22 juli reist Desmet naar Boom af. Op de openingsdag van Tomorrowland mag hij van half één tot twee uur ’s middags één van de podia openen: Mazda drives – The Sound of Tomorrow. „Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en heb contact opgenomen met de organisatie achter ’s werelds bekendste dancefestival”, legt Desmet uit. „Na heel wat mails over en weer kreeg ik de bevestiging en dit gaf me een enorme boost. De grootste uitdaging was dat het nieuws niet mocht uitlekken. Als je weet dat ik het al van in februari weet.” (lacht)

Tourist LeMC

Onlangs maakte Desmet een remix van ‘Horizon‘ van Tourist LeMC. Hij gaf het nummer beats mee en plaatste er een melodische piano onder. „Het nummer past helemaal bij de zomer, want het klinkt enorm tropisch”, zegt Desmet, die hoopt dat de Antwerpse rapper zijn rework oppikt. Hij blijft ook zijn ‘kindje’ One Night Stand trouw. Op vrijdag 7 oktober staat er een nieuwe editie gepland. Een tweetal maanden later pakt hij nogmaals uit met een speciale editie. Eind juni vorig jaar studeerde Desmet ook af als Event and Project Management aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij combineert zijn passie met een halftijdse job bij Antiques Belgium, de antiekzaak van zijn vader Pol Desmet in Wingene. „De geknipte manier om mijn muzikale activiteiten in bijberoep uit te oefenen”, zegt Desmet. De ambitie blijft wel om ooit voltijds met muziek bezig te zijn. “Na Tomorrowland mijn volgende target.

(Source: SVV, Jong Geweld, Krant van West-Vlaanderen, 111de jaargang, 15 juli 2016, p. 33)

Go Back